Rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Ben je militair en heb je een juridisch probleem dan biedt de rechtsbijstand je uitkomst. De rechtsbijstandverzekering geeft je juridische bijstand bij geschillen of procedures indien je een conflict hebt met bijvoorbeeld je (ex-)werkgever, met een winkelier of leverancier, met een bank of verzekeraar en natuurlijk bij schade of letsel in het verkeer, al dan niet door jou veroorzaakt. Ook voor geschillen met je buren of zelfs met de overheid kun je bij de rechtsbijstandverzekeraars terecht.

Rechtsbijstand voor militairen en politiefunctionarissen

De rechtsbijstandverzekering van DefensiePolis is speciaal ingericht om militairen en burgerpersoneel van Defensie rechtsbijstand te kunnen verlenen die precies aansluit op de situatie. Wij zijn op de hoogte van militair recht voor alle defensiemedewerkers. Hierdoor zijn we in staat de best passende verzekering samen te stellen.

Sluit je je rechtsbijstandverzekering af via DefensiePolis, dan profiteer je van speciale voorwaarden die interessant zijn voor jou als actieve militair, reservist of burgerpersoneel:

  • Als het tot een rechtszaak komt, dan mag je zelf je advocaat kiezen;
  • Geen eigen bijdrage;
  • Zaken vallende onder het Militaire recht en het Militaire strafrecht zijn meeverzekerd;
  • De kosten van (militaire vakbond-) raadslieden zijn meeverzekerd.

Rechtsbijstandverzekering los afsluiten of totaalpakket?

Bij DefensiePolis kun je een rechtsbijstandverzekering los afsluiten, maar je kunt ook kiezen voor een totaalpakket aan verzekeringen die allemaal speciaal zijn gericht op de militair in actieve dienst.