Uitvaartverzekering

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Via Monuta bieden wij (DefensiePolis) uitvaartverzekeringen aan met de beste dekking tegen een lage premie. Monuta verzorgt als enige maatschappij veteranenuitvaarten of uitvaarten met bijzondere eer bij b.v. militaire uitvaartplechtigheden. De respectvolle uitvaarten van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 werden dan ook uitsluitend door Monuta verzorgd.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Begraven of cremeren kost tegenwoordig veel geld; wel tussen de €6.000,- en €12.000,- per persoon. Tegen een geringe premie zorg je er voor dat je familie naast het verdriet om jou ook niet nog eens de financiële gevolgen moeten dragen. Uiteraard is het mogelijk het hele gezin op dezelfde polis te verzekeren.

Begrafenisverzekering in geld of natura

Er zijn verschillende vormen van een uitvaartverzekering. De twee meest bekende zijn de uitvaartverzekering in geld (kapitaal) of in natura (diensten). Bij een uitvaartverzekering in natura worden standaard diensten verzekerd zoals beschreven in de polis, bijvoorbeeld het werk van de uitvaartverzorger, de kist, dragers, volgauto ‘s, etc. Voor aanvullende kosten wordt meestal op dezelfde polis ook een vrij te besteden geldbedrag meeverzekerd. Het maakt verschil of je kiest voor begraven of cremeren en ook verschillen de kosten sterk per gemeente. Graag adviseren wij je hierover.

Bij overlijden ‘ontvangen’ de nabestaanden deze diensten in principe alleen van bij Monuta aangesloten uitvaartverzorgers, door “groot” in te kopen kan Monuta de premie laag houden. Hebben nabestaanden andere of aanvullende wensen, dan kan dit betaald worden uit het extra verzekerde vrij te besteden bedrag of zullen zij zelf bij moeten betalen. Natuurlijk mogen de nabestaanden zelf beslissen of je wel of niet gebruik wilt maken van een bij Monuta aangesloten uitvaartverzorger.  Willen ze gebruik maken van de diensten van een niet-aangesloten uitvaartverzorger, dan wordt 75% van de waarde van het natura dienstenpakket vergoed; het verzekerde vrij te besteden bedrag wordt natuurlijk geheel uitbetaald aan de nabestaanden.

Uitvaartverzekering afsluiten: speciaal voor militairen, veteranen en politiefunctionarissen

DefensiePolis is dé specialist in verzekeringen speciaal voor militairen, veteranen en politiepersoneel. Sluit je bij ons een uitvaartverzekering af, dan profiteer je van de volgende speciale voorwaarden:

  • Geen molestclausule; overlijden ten gevolge van beroepsrisico tijdens vredesmissie en uitzending in opdracht van het Ministerie van Defensie is gedekt
  • Uitvaart met militaire eer mogelijk
  • Veteranenuitvaart mogelijk
  • Uitsluitend natura dienstenverzekering is mogelijk
  • Uitsluitend geldverzekering is mogelijk
  • Combinatie natura diensten en geld op één polis is mogelijk en zelfs aan te bevelen.

Wat kost een uitvaart?

Veel mensen hebben geen idee wat een uitvaart kost.  Per gemeente verschillen de kosten en ook de keuzes die je maakt. Zo is cremeren goedkoper als begraven en hangen de kosten verder af van het aantal verwachte personen en de overige wensen. Om je een indicatie te geven kan je via de uitvaartkostenmeter zelf de kosten van een uitvaart voor je en jouw gezin berekenen.

Los afsluiten of totaalpakket?

Bij DefensiePolis kun je een uitvaartverzekering natuurlijk los afsluiten, maar je kunt je uitvaartverzekering ook afsluiten in combinatie met het afsluiten van je woonpakket. Je ontvangt dan een interessante korting op onze advies en bemiddelingskosten.

De kosten van een uitvaartverzekering afsluiten

Voor uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering geldt een wettelijk provisieverbod. Wij moeten onze diensten dus rechtstreeks bij jou als verzekerde declareren. Het normale tarief bedraagt €150,- per polis, waarbij wij voor jouw medewerker van defensie, politie of een hulpdienst 50% korting krijgt indien je minimaal één schadeverzekering bij DefensiePolis sluit. Je betaalt hiervoor dan derhalve bij DefensiePolis slechts €75,- éénmalig!

Indien je een pakket sluit met minimaal 5 verzekeringen, dan betaal je ons helemaal niets voor ons advies en bemiddeling voor de Monuta uitvaartverzekering.

Ons advies:

Voor dit soort complexe verzekeringen heb je altijd het advies nodig van een gecertificeerd erkend financieel adviseur. Jouw defensiepolis adviseur is graag bereid je van dienst te zijn. Je kunt ons tijdens de kantooruren telefonisch bereiken op nummer 023-5250311 of vraag  een vrijblijvende offerte aan.