Zorgverzekering Defensie

Zorgverzekeringen algemeen

In vrijwel elk zorgpakket van een willekeurige aanbieder zitten verzekerde dekkingen die je wellicht helemaal niet nodig hebt. Als je een alleenstaande man bent heb je bijvoorbeeld niets aan het vergoeden van zwangerschap. En als je nooit naar het buitenland gaat is verhoogde vergoeding van medische zorg in het buitenland voor jou niet van belang. Dit soort dekkingen zijn dan zonde van je premie. De zorgverzekeringmodule van DefensiePolis stelt je in staat om de zorgverzekering te kiezen die echt bij je past. Je betaalt dan nooit te veel.

Zorgverzekering militairen

Een militair kan voor zichzelf geen zorgverzekering afsluiten, omdat:

1. Militairen verplicht verzekerd zijn bij de SZVK en volgens het AMAR geen vrije keus hebben in zorgverzekering. De SZVK is een ZBO binnen de overheid en verantwoording verschuldigd aan de Minister van defensie.

2. Militairen verzekerd bij de SZVK zijn al maximaal verzekerd, waardoor er geen extra verzekering nodig zou zijn. Indien de kosten veel hoger zijn in het buitenland passen wij de vergoeding daarop aan.

3. Medische behandelingen ontstaan tijdens en/of gevolg van missie of uitzending zijn al geregeld het veteranen besluit en bijbehorende regelingen, indien deze niet voor rekening van de SZVK zijn.

Zorgverzekering voor oudmilitairen, veteranen en gezinsleden van militairen

Gezinsleden van de militair, oud militairen en veteranen zijn niet verzekerd bij de SZVK en kunnen zelf hun zorgverzekering kiezen. 

Als je uit militaire dienst treedt, dan ben je automatisch verzekerd bij Zorgzaam, dit is een collectieve verzekering voor oud militairen en hun familieleden. Zodra je echter na je diensttijd een andere baan vindt, dan ben je niet meer verzekerd onder de collectieve Zorgzaam verzekering. De verzekering bij Zorgzaam is in tegenstelling tot de SZVK niet verplicht. Wellicht past de dekking van Zorgzaam je toch niet helemaal. Het is altijd zinvol om deze dekking te vergelijken met andere aanbieders. Natuurlijk kunnen onze specialisten je daarbij helpen. Wij bieden:

  • De scherpste online premies.
  • Een persoonlijk adviseur met kennis van defensie.
  • Pakketkorting bij afsluiten van 3 of meer verzekeringen.

Defensie zorgverzekering los afsluiten of in een totaalpakket? 

Bij DefensiePolis kun je een zorgverzekering los afsluiten, maar je kunt ook kiezen voor een totaalpakket aan verzekeringen die allemaal speciaal zijn gericht op de militair in actieve dienst. 

Premiecalculator
Bereken nu online je premie voor onze totaalpakketten